Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 4 nagy szelet tőkehal, 15 dkg vaj, 3 dl tej, 1 gerezd fokhagyma felszeletelve, só A panírozáshoz 6-8 dkg szezámmag, 6 ek liszt, 6 ek zsemlemorzsa, 3 egész tojás
Elkészítés A tőkehalat a vékony szeletekre vágott fokhagymával ízesített tejben áztatjuk, egy órán át (ha a hal fagyasztott, előtte ki kell olvasztani).
A tejből kiemelve a halszeleteket megtörölgetjük, besózzuk, fél órán át pihentetjük. Amíg a hal pácolódik, a szezámmagot száraz serpenyőbe téve, rázogatva megpirítjuk, majd a panírozáshoz szükséges adag zsemlemorzsához keverjük. A panírozáskor a halat a lisztben, azután a felvert tojásban, majd a szezámmagos morzsában megforgatjuk, ezután ismét a tojásba, majd a morzsába mártjuk. (Ügyeljünk rá, hogy a bundát kézzel is jól a halra tapasszuk.)
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy tepsiben a vajat először felolvasztjuk - vigyázzunk, ne égessük meg! Ezután a panírozott halat a tepsibe fektetjük, és a sütőben addig sütjük, amíg a bunda szép színt nem kap (kb. fél óra).