Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 főre 300 g penne vagy rövid tészta, 2 db lilahagyma, 400 g apró rák, 20-30 db sprotni, 1 citrom, 30 dkg camembert sajt, 20 db koktélparadicsom, 3-4 szál friss bazsalikom + ízlés szerint őrölt bazsalikom, fokhagyma-granulátum (vagy zúzott fokhagyma ízlés szerint), őrölt zsálya, szardellapaszta, 1 üveg fokhagymával töltött olivabogyó, 6 ek olivaolaj (ha van: szarvasgombás), 4 ek (bazsalikomos) olivaolaj, 6 ek balzsamecet, ízlés szerint egy kevés porcukor, reszelt parmezán, só, bors
Elkészítés A tésztát sós vízben megfőzzük, lecsöpögtetjük és lehűtjük.
A rákokat sós, citromos vízben megfőzzük(a forrástól számítva 3-4 perc), leszűrjük.
A lilahagymát vékonyra karikázzuk, balzsamecettel, egy kevés porcukorral, sóval-borssal összekeverjük, majd hozzáadjuk a rákokat, az apróra vágott sprotnit, a szardellapasztát és az olivaolajat.
A camembert sajtot és a koktélparadicsomot kis kockákra vágjuk, az olivabogyókkal összekeverjük. Őrölt zsályával, őrölt bazsalikommal, felaprózott bazsalikomlevelekkel, (granulált) fokhagymával ízesítjük.
Végül az összes hozzávalót egy nagy tálban összekeverjük, majd frissen őrölt borssal és reszelt parmezánnal meghintjük.