Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Sült paradicsomos, spárgás, kecskesajtos tészta
2010.09.02

Kép Hozzávalók Egy összemarék koktélparadicsom, egy jó marék spárga (kb. 3 cm-es darabokra vágva),1 tk olivaolaj,  kb. 40 dkg tészta (penne vagy orsó), 3-4 dkg kecskesajt, 1 ek frissen vágott bazsalikom, só, bors

 

Elkészítés A paradicsomot és a spárgát megforgatjuk az olajban, besózzuk, borsozzuk. A paradicsomot és a spárgát 220 fokra előmelegített sütőben, kb. 10 percig sütjük. A tésztát megfőzzük (kevés főzővizet meghagyunk). Összekeverjük a sült paradicsomot, a spárgát, a tésztát és a kecskesajtot (kicsi tésztafőző vizet adhatunk hozzá, hogy a sajt könnyebben szétmenjen). Tálaláskor bazsalikommal megszórjuk.

 

Tipp Ugyanennek az ételnek nagyon finom változata, ha a paradicsomokat félbevágjuk, és 1-2 kanálnyi balzsamecettel meglocsolva egy-két órán át állni  hagyjuk. Azután ugyanúgy dolgozunk vele tovább, ahogyan a fenti receptben olvasható. Télen konzerv főtt spárgát is használhatunk, amit természetesen nem kell megsütni.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.