Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Sajtos-sonkás omlett Ákostól
2010.11.04

Kép Hozzávalók 2 személyre 6 tojás, 4 dkg füstölt szalonna,  6 dkg füstölt hús (angolszalonna húsos része), 4-6 dkg sajt, fél dl tej, tojásonként egy csipetnyi só (kevesebb is elég, ha a hús nagyon sós)

Elkészítés A kockákra vágott szalonnát mérsékelt hőfokon, lassan kisütjük. Közben felütjük, majd összehabarjuk a tojásokat és hozzájuk keverjük a sót, valamint a vékony szeletkékre vágott hús és sajt felét.  A hús és a sajt megmaradt, szintén vékony szeletkékre vágott részét a szalonnapörcön kissé átsütjük - ez lesz az omlett "lelke". Ezután ráöntjük a tojásos egyveleget, de nem kevergetjük, hanem folyamatosan mozgásban tartva, az edény közepe felé "tornyozzuk-rétegezzük", továbbra is takarékon. Vigyázzunk, hogy ne süljön szárazra. Ha elkészült, azonnal tálaljuk.

Tipp Friss, puha kenyérrel vagy pirítóssal kínáljuk; paradicsomsalátával is nagyon finom. Ha pikánsabbá szeretnénk tenni, néhány cseppnyi Worchester szószt is keverhetünk a tojásba. Az omletthez akár többfajta sajtot, sajtmaradékot is adhatunk, beleértve a márványsajtféléket.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.