Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Sajtos rúd Mónikától
2010.10.19

Kép Hozzávalók 1/2 csomag sütőpor 28 dkg lisztben elkeverve, 28 dkg margarin, 28 dkg főtt, hámozott, áttört burgonya, 28 dkg reszelt sajt + 10 dkg reszelt sajt a tetejére, 3-4 ek tejföl, 2 mk só, 1 tojás és késhegynyi pirospaprika

Elkészítés A lisztet és a margarint összemorzsoljuk, hozzáadjuk  a sót, majd az áttört burgonyát (hagyjuk kihűlni, ne forrón tegyük bele!) és a reszelt sajtot, végül a tejföllel lazítjuk. Jól kidolgozzuk és egy órán át pihentetjük.

Ezután a tésztát lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk, egy tojást felütünk és Kép elkeverjük  benne a pirospaprikát, megkenjük vele, és megszórjuk a maradék 10 dkg reszelt sajttal. Csíkokra vagy kockákra vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk és 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt ropogósra sütjük. Nagyon finom borkorcsolya!

Tipp Még egyszerűbben elkészíthetjük a süteményt, ha a tésztát egyenletesen belesimítjuk-nyomkodjuk egy tepsibe, megkenjük a paprikás tojással, meghintjük a sajttal, és készen szeleteljük vagy vágjuk cikkekre - de azzal számoljunk, hogy a sütési idő így kissé hosszabb.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.