Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 1/2 csomag sütőpor 28 dkg lisztben elkeverve, 28 dkg margarin, 28 dkg főtt, hámozott, áttört burgonya, 28 dkg reszelt sajt + 10 dkg reszelt sajt a tetejére, 3-4 ek tejföl, 2 mk só, 1 tojás és késhegynyi pirospaprika
Elkészítés A lisztet és a margarint összemorzsoljuk, hozzáadjuk a sót, majd az áttört burgonyát (hagyjuk kihűlni, ne forrón tegyük bele!) és a reszelt sajtot, végül a tejföllel lazítjuk. Jól kidolgozzuk és egy órán át pihentetjük.
Ezután a tésztát lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk, egy tojást felütünk és elkeverjük benne a pirospaprikát, megkenjük vele, és megszórjuk a maradék 10 dkg reszelt sajttal. Csíkokra vagy kockákra vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk és 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt ropogósra sütjük. Nagyon finom borkorcsolya!
Tipp Még egyszerűbben elkészíthetjük a süteményt, ha a tésztát egyenletesen belesimítjuk-nyomkodjuk egy tepsibe, megkenjük a paprikás tojással, meghintjük a sajttal, és készen szeleteljük vagy vágjuk cikkekre - de azzal számoljunk, hogy a sütési idő így kissé hosszabb.