Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Sajtos rúd Ági nénitől
2011.05.29

sajtos--kicsi.jpgHozzávalók kb. 1 kg-hoz 25 dkg Rama margarin, 25 dkg finomliszt, 35 dkg reszelt sajt (vegyesen többféle), 3 tojás sárgája, 1 púpozott tk só, 1 mk őrölt feketebors, 1 mk paprika, a tetejére egy kevés tej

Elkészítés A margarint, a lisztet, a tojások sárgáját összemorzsoljuk a fűszerekkel és 25 dkg reszelt sajttal. Addig gyúrjuk, amíg összeáll. Cipóvá formázva folpackba csomagoljuk és egy éjszakán át hűtőszekrényben pihentetjük. Másnap lisztezett deszkán fél cm vastagságúra nyújtjuk, a tetejét kevés tejjel bekenjük, a maradék reszelt sajtot rászórjuk. Lisztbe mártott derelyevágóval vagy késsel rudakat vágunk a tésztából, és azokat nem túl szorosan sütőlemezre sorakoztatjuk. Aranysárgára sütjük (kb. 10-12 perc).

Tipp Vigyázzunk a sütésnél, mert ez a sütemény könnyen megbarnul és akkor keserűvé válik. Zárt dobozban akár 2 hónapig is eláll.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.