Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Sáfrányos rizs mandulával, Lillától
2012.02.07

safrnyos-mazsolas-rizs-001.jpgHozzávalók 4 személyre Egy bögre rizs (4 dl), 1 bögre (4 dl) víz, 1 mk sáfrány, 1 ek olaj, 10 dkg mazsola, 10 dkg vágott mandula, 1 mk curry por, só

Elkészítés A rizst egy szűrőbe téve alaposan átmossuk, lecsepegtetjük és egy  lábosban, az előmelegített olajon folytonos kevergetés mellett, kb. 5-6 percig pirítjuk. Utána felengedjük a vízzel, megsózzuk, beletesszük a sáfrányt, lefedjük és alacsonyabbra vett hőfokon kb. 25 perc alatt készre pároljuk. Ne kavargassuk, csak hagyjuk lefedve duzzadni a rizsszemeket.

Eközben a darabolt mandulát és a mazsolát picit megsózzuk, összekeverjük a curryporral és serpenyőben kb 5-6 perc alatt megpirítjuk. Tálaláskor ezt a pirított keveréket szórjuk a kész rizsre.

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.