Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 4 szelet pangasius, vagy bármilyen tengeri halfilé
A bundázáshoz: kb. 15 dkg rétesliszt, 2 egész tojás, őrölt rozmaring, őrölt oregánó, őrölt borsikafű, só, néhány kávéskanál tej, kb. 15 dkg zsemlemorzsa, 2-3 dkg szezámmag, 4-5 dkg reszelt parmezán, a sütéshez olaj A körethez 1 nagy konzervdoboz főtt kukorica,1 nagy konzervdoboz bébisárgarépa, 5 dkg vaj, ízlés szerint só, 1 csokor petrezselyemzöld
Elkészítés A halszeleteket kisebb (kb. fél tenyérnyi) darabokra vágjuk, megmossuk, besózzuk, kb. 20 percig állni hagyjuk, majd a sós nedvességet leitatjuk róluk, és panírozzuk.
Először lisztbe forgatjuk a halszeleteket. Ezután a tojásokat felverjük, belekeverjük az őrölt fűszereket, a szezámmagot, a sajtot, hozzáadunk kevés tejet és a lisztezett szeleteket ebbe a masszába mártjuk. Ezután a zsemlemorzsa következik.
A gyors körethez a konzerv zöldségeket lecsepegtetjük, serpenyőben, vagy mikrosütőben megmelegítjük, vajban átforgatjuk, szükség szerint sózzuk, és aprított petrezselyemzölddel meghintjük.
Cikk: Együk? Ne együk? A pangasius