Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Rakott pulykamell Ibolyától
2010.11.01

Kép Hozzávalók 4 személyre 1 kg pulykamell ujjnyi vastag szeletekre vágva, 10-12 vékony szelet húsos, nyers bacon, 20 dkg reszelt sajt, 2-3 tojás, 4 ek liszt, 1 fej lila hagyma, só, bors

Elkészítés Egy nagy őzgerincformát kibélelünk baconszeletekkel úgy, hogy a szalonnák széle túlnyúljon a formán. A pulykaszeleteket sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk, Kép felvert tojásba mártjuk, mintha paníroznánk, de az utolsó fázis nem zsemlemorzsa, hanem reszelt sajt. Az így kapott bundás szeleteket elkezdjük lerakni a formába szorosan egymás mellé, majd egymás tetejére.  A második réteget borítsuk be hosszában lerakott baconszeletekkel, karikázzuk rá a lila hagymát vékonyan, majd újra kezdjük el a bundás pulykamellek rétegezését.  Amikor megtelt a forma, az alsó Képbaconszeleteket sorban borítsuk a húsra, vigyázva arra, hogy mindenhol átfogják és befedjék.  Az egészet fóliával beborítjuk, 180 fokos sütőbe tesszük, kb. 70 perc alatt megsütjük. A végén vegyük le a fóliát és pirítsuk meg a bacont, hogy ropogós legyen.

Tipp Melegen burgonyapüré illik hozzá sok-sok salátával, hidegen tálalhatjuk franciasalátával vagy majonézes burgonyával is.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.