Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 1 kg pulykamell ujjnyi vastag szeletekre vágva, 10-12 vékony szelet húsos, nyers bacon, 20 dkg reszelt sajt, 2-3 tojás, 4 ek liszt, 1 fej lila hagyma, só, bors
Elkészítés Egy nagy őzgerincformát kibélelünk baconszeletekkel úgy, hogy a szalonnák széle túlnyúljon a formán. A pulykaszeleteket sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk, felvert tojásba mártjuk, mintha paníroznánk, de az utolsó fázis nem zsemlemorzsa, hanem reszelt sajt. Az így kapott bundás szeleteket elkezdjük lerakni a formába szorosan egymás mellé, majd egymás tetejére. A második réteget borítsuk be hosszában lerakott baconszeletekkel, karikázzuk rá a lila hagymát vékonyan, majd újra kezdjük el a bundás pulykamellek rétegezését. Amikor megtelt a forma, az alsó baconszeleteket sorban borítsuk a húsra, vigyázva arra, hogy mindenhol átfogják és befedjék. Az egészet fóliával beborítjuk, 180 fokos sütőbe tesszük, kb. 70 perc alatt megsütjük. A végén vegyük le a fóliát és pirítsuk meg a bacont, hogy ropogós legyen.
Tipp Melegen burgonyapüré illik hozzá sok-sok salátával, hidegen tálalhatjuk franciasalátával vagy majonézes burgonyával is.