Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Rakott bundáskenyér Magditól
2010.10.01

Kép Hozzávalók 4 személyre 10-12 szelet toast-kenyér, mérettől függően 4 vagy 5 tojás, fél dl tej, 20 dkg reszelt sajt (a fele füstölt), vaj, só

Elkészítés Egy tepsit gazdagon kivajazunk. Egy széles, mély tálban felverjük a tojásokat, hozzáadjuk a tejet, elkeverjük, megsózzuk és a kenyérszeleteket alaposan megmártjuk benne. Ezután a tojásos kenyereket elkezdjük sorban egymás mellé lerakni a tepsibe. Amikor az első sor kész, megszórjuk reszelt sajttal és folytatjuk a többi kenyérrel, majd ismét reszelt sajt következik. A tetejére reszelt sajt kerüljön. Forró sütőben kb. 15-20 perc alatt összesütjük, hogy a tetején a sajt  aranybarnára piruljon. Szeletelve, forrón tálaljuk.

Tipp Ha szeretjük, tehetünk  a felvert tojásba pici törött borsot is. Amennyiben önmagában fogyasztjuk, kínáljunk hozzá paradicsomot. Maradék szikkadt kenyérszeletekből is készíhető. 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.