Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 10-12 szelet toast-kenyér, mérettől függően 4 vagy 5 tojás, fél dl tej, 20 dkg reszelt sajt (a fele füstölt), vaj, só
Elkészítés Egy tepsit gazdagon kivajazunk. Egy széles, mély tálban felverjük a tojásokat, hozzáadjuk a tejet, elkeverjük, megsózzuk és a kenyérszeleteket alaposan megmártjuk benne. Ezután a tojásos kenyereket elkezdjük sorban egymás mellé lerakni a tepsibe. Amikor az első sor kész, megszórjuk reszelt sajttal és folytatjuk a többi kenyérrel, majd ismét reszelt sajt következik. A tetejére reszelt sajt kerüljön. Forró sütőben kb. 15-20 perc alatt összesütjük, hogy a tetején a sajt aranybarnára piruljon. Szeletelve, forrón tálaljuk.
Tipp Ha szeretjük, tehetünk a felvert tojásba pici törött borsot is. Amennyiben önmagában fogyasztjuk, kínáljunk hozzá paradicsomot. Maradék szikkadt kenyérszeletekből is készíhető.