Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Raguleves Magditól
2011.06.27

raguleves.jpgHozzávalók 4 személyre 60 dkg borjúlábszár vagy sertéslapocka, 1 fej vöröshagyma, 2 szál sárgarépa, 2 szál fehérgyökér, 1/2 zellergumó és 2-3 zellerlevél, 2 dl tejföl, 1 ek liszt, 2 gerezd, 2-3 ek olaj, fokhagyma, só, bors, majoránna, zöldpetrezselyem

Elkészítés Egy fazékban olajat melegítünk, majd a kockára vágott vöröshagymát zsemleszínűre pirítjuk benne, hozzáadjuk a 2-3 cm-es csíkokra feldarabolt húst és fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk és lefedve kb. 15 percig pároljuk. Eközben a zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk, az előpárolt húshoz adjuk, kb. 1,5 liter vízzel felengedjük, beletesszük a zellerleveleket, fűszerezzük a majoránnával. Igény szerint adhatunk még hozzá sót, borsot. Amikor a hús és a zöldség már puha, a lisztet összedolgozzuk a tejföllel, felengedjük pici vízzel és a levesből is szedünk rá egy merőkanállal a hőkiegyenlítés miatt, simára keverjük és folytonos keverés mellett a forrásban lévő levesbe önjük (behabarjuk). Ismét felforraljuk, végül ízesítjük zúzott fokhagymával, aprított petrezselyemlevéllel díszítjük.

Tipp Tálaláskor előzőleg kifőzött tésztával (pl. apró gégetészta vagy kagylótészta) is gazdagíthatjuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.