Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Paradicsomleves zöldségekkel, Ibitől
2012.02.16

paradicsomleves-008.jpgHozzávalók 4 főre 1 doboz 500 grammos sűrített paradicsompüré, 1 fej vöröshagyma, 1 közepes sárgarépa, 1 fehérgyökér, 1 kis fej zeller, 1 zöldségleves kocka, néhány levél friss bazsalikom, 1 zellerszár és levél, 1 mk oregano, 1 babérlevél, 2 gerezd fokhagyma, só, bors, 2 ek olivaolaj, 1mk cukor

Elkészítés A hagymát felkockázzuk és egy lábosban az olajon üvegesre pároljuk, sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a megtisztított és feldarabolt zöldségeket, megszórjuk a cukorral, és kb. 5 percig tovább pirítjuk, hogy a cukor karamellizálódjon. Felengedjük a kockából készített fél liternyi zöldséglevessel, ízesítjük a zöld fűszerlevelekkel és az oreganoval, lefedjük és puhára főzzük. Ezután hozzáadjuk a paradicsompürét és újra felforraljuk. A babérlevelet és a zellerszárat kivesszük, majd a zöldségeket a levesben botmixerrel pépesítjük.

Tipp Pirított zsemlekockákkal vagy sajtos pirítóssal tálaljuk. Megszórhatjuk parmezán sajttal is.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.