Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Padlizsánkrém zöldségekkel, Magditól
2010.06.19

Kép Hozzávalók 4 db közepes padlizsán, 2 fej hagyma,1 szál sárgarépa, 1 szál fehérgyökér, 1 közepes zellergumó, 5-6 gerezd zúzott fokhagyma, 1 kk szárított lestyán, 1 csomag friss petrezselyem, 1 citrom leve, 1 ek majonéz, 1 kk. mustár, só, bors, 4 ek  olívaolaj

Elkészítés A padlizsánokat meghámozzuk, 2x2 cm-s kockákra daraboljuk, sózzuk és negyed órára félretesszük. Ezután kinyomkodjuk, tepsibe rendezzük, olívával bőven meglocsoljuk és forró sütőben  30 perc alatt jól átsütjük. Ezalatt a többi gyökérzöldséget sós vízben puhára főzzük (vagy az előzőleg  készített húsleves zöldségeit használjuk fel), lecsöpögtetjük és félretesszük. Egy nagy serpenyőben a kockára vágott vöröshagymát olajon megpirítjuk, hozzáadjuk  a padlizsánt és a zöldségeket, majd az egészet  botmixerrel péppé zúzzuk. Az így kapott masszát egyszer jól átforraljuk, majd keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk  a többi fűszert, a majonézt, a mustárt,a citromlevet és jól összekeverjük. Kihűtjük és pirítóssal tálaljuk.

Tipp Akkor csináljuk meg ezt  a mennyiséget, ha sok vendéget várunk, mert a zöldségek miatt kevésbé áll el, gyorsabban kell elfogyasztani.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.