Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Omlós teasütemény Emőkétől
2011.07.27

em-tea.jpgHozzávalók 25 dkg vaj (margarin), 10 dkg porcukor, 10 dkg étkezési keményítő, 5 dkg kakaó (lehet kevesebb is), 20 dkg liszt, lekvár a kenéshez

Elkészítés A vajat (margarint) jóelőre vegyük ki a hűtőből, hogy megpuhuljon. Alaposan keverjük ki a porcukorral, keményítővel, kakaóval és liszttel. Viszonylag keményebb állagú tésztát kapunk, ebből formáljunk  diónyi golyócskákat és egymástól 3-4 cm távolságra rakjuk sütőpapírral bélelt tepsibe.

Nedves villával nyomkodjuk le a golyókat, de ne túl laposra.

180 fokra előmelegített sütőben 12-15 percig süssük, addig, amíg  kicsit száraz-kemény, esetleg repedezett szélű nem lesz, és könnyen feljön a papírról.

Ha kihűlt, kettőt-kettőt ragasszunk össze lekvárral (vagy ízlés szerint választott krémmel). A tetejét megszórhatjuk porcukorral.

Tipp Tea, kávé mellé, vendégváráshoz nagyon kellemes sütemény.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.