Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Mediterrán olivás kenyér Nikitől
2010.05.30

KépHozzávalók 1,5 csésze finomliszt, 3/4 csésze teljes kiőrlésű liszt, 2,5 tk sütőpor, 3/4 tk szárított vagy 1 tk apróra vágott friss rozmaring, 1/2 tk só, 2 nagy tojás, 1 csésze tej, 1/4 csésze olivaolaj, 1/3 csésze apróra vágott mandula,1/3 csésze apróra vágott olivabogyó

Elkészítés A rácsot a sütő alsó harmadába tesszük és előmelegítjük a sütőt 180 C fokra. Olajjal kikenünk egy kb. 22 x 12 cm-es kenyérsütő formát.
Alaposan összekeverjük a lisztet, a sütőport,  rozmaringot és a sót. Egy nagy edényben  összekeverjük a  tojásokat a tejjel és az olajjal, majd ehhez hozzáadjuk  a lisztkeveréket, végül  belekeverjük a mandulát és az  apróra vágott olivabogyót. A tésztát egyenletesen. eloszlatva a sütőformába öntjük, és addig sütjük, amíg a közepébe szúrt hústű tisztán jön ki belőle (kb. 40-45 perc). Hagyjuk hűlni legalább 5-10 percen át, mielőtt kiborítjuk a formából.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.