Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 30 dkg finomliszt, 12 dkg margarin,10 dkg porcukor, 3 tojás,1 ek tejföl, fél dkg élesztő, csipetnyi só, 15 dkg baracklekvár
Elkészítés A lisztet összemorzsoljuk a margarinnal, a porcukorral, a három tojás sárgájával, az élesztővel és a tejföllel, pici sóval, és gyorsan összegyúrjuk. Cipó formára alakítjuk és fóliába csomagolva 1 órára hűtőbe tesszük. Ezután két darabba vágjuk, az egyik felet visszatesszük a hűtőbe. A másikat akkorára nyújtjuk, hogy egy közepes tepsit beborítson. Ekkor a tojások fehérjéből felvert kemény habot összekeverjük a lekvárral ( ízlés szerint még adhatunk hozzá porcukrot) és a tepsiben lévő tésztára simítjuk, majd a hűtőből kivett maradék tésztát egy durva reszelővel egyenletesen elosztva ráreszeljük.
180 fokos sütőbe tesszük és kb. 40 percig sütjük, hogy a teteje dióbarna legyen. Ha kihűlt, négyzetekre vagy téglalapokra vágjuk.