Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Nagymama pogácsája Katitól
2010.10.27

Kép Hozzávalók (kb. 80 dkg-hoz) 50 dkg rétesliszt,1 mk só, 250 g Rama margarin, 2 db tojás, 50 ml langyos tej, fél cs élesztő, 1 kk cukor, 200 ml 20 %-os tejföl, 25 dkg reszelt sajt, só, köménymag, római kömény, koriander

Elkészítés A meglangyosított tejhez hozzáadjuk a cukrot és az élesztőt. A lisztben elkeverjük a sót, majd összemorzsoljuk a margarinnal. Beleteszünk egy egész tojást és egy sárgáját, majd hozzáadjuk a tejfölt és a langyos tejben felfuttatott élesztőt. Az így kapott keveréket összedolgozzuk és addig gyúrjuk, amíg a tészta az edény falától el nem válik.

Lisztezett deszkán cipót készítünk, amit 20 perc pihentetés után kb. 20x40 cm méretűre nyújtunk, majd hajtogatunk. Megpaskoljuk és fél óráig pihentetjük. Ezután ismét nyújtjuk (hosszában), hajtogatjuk, paskoljuk, fél óráig pihentetjük. Megint nyújtjuk (hosszában), hajtogatjuk, paskoljuk, fél óráig pihentetjük.

Közben mozsárban durvára törjük a köménymagot, a római köményt, a koriandert és hozzáadunk egy kis sót, majd az egészet elkeverjük a reszelt sajttal. Ezután ujjnyi vastagra nyújtjuk a tésztát és 3 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A pogácsák tetejét a megmaradt tojásfehérjével megkenjük és a fűszerezett reszelt sajttal megszórjuk.

Újabb 10 perc pihentetés után az előmelegített sütőben addig sütjük, ameddig a sajt a pogácsák tetején megpirul (kb. 15 perc).

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.