Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Moszkauer Herminkétől
2010.06.05

Hozzávalók 10 dkg durvára vágott dió, 5 dkg cukrozott narancshéj (üzletben készen is kapható), 5 dkg vaj, 5 ek főzőtejszín, 5 dkg cukor, 3 dkg liszt, 10 dkg étcsokoládé

Elkészítés A diót, az apróra vágott cukrozott narancshéjat, a vajat, a tejszínt és a cukrot takarékon, állandó kevergetés mellett kissé összefőzzük, majd félrehúzzuk a Képfőzőlapról és apránként szórva-kavargatva belekeverjük a lisztet. A masszát nagyon óvatosan,  kevergetve, rövid ideig (kb. 1 perc) tovább melegítjük. Sütőpapírral kibélelt tepsibe kis halmokat rakunk belőle, melyeket lapos korongokká egyengetünk.

Előmelegített sütőben, közepes lángon kb. 5 percig szárítjuk (tartsuk rajta a szemünket, mert nagyon könnyen odaéghet).  Néhány perc múlva, amikor a korongok megszilárdultak, leszedjük őket a sütőpapírról,  lapos felüket olvasztott csokoládéba mártjuk. Végül a moszkauereket tálcára tesszük és megvárjuk, amíg a csokoládé ismét megszilárdul.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.