Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Mesés libacomb Évától
2010.11.01

Kép Hozzávalók 4 személyre 4 db kisméretű libacomb, 2 nagy fej vöröshagyma, 20 dkg gomba, 10 dkg reszelt kéksajt (márványsajt), 1 tojás, 2 dl tejföl, 1 nagy csomó petrezselyemzöld, 1 dl száraz fehérbor, 1 dl víz, 1-2 gerezd fokhagyma, só, bors

Elkészítés A libacombokat nagyon éles,  hegyes késsel óvatosan kicsontozzuk, sózzuk, borsozzuk és félretesszük. A gombákat megtisztítjuk és a petrezselyemmel együtt nagyon apró darabokra vágjuk ( vagy mixerben aprítjuk), összekeverjük a felvert egészKép tojással, a márványsajt felével, a zúzott fokhagymával, majd sózzuk-borsozzuk.Kép

A tölteléket  a csontok helyére kenjük, azután a combokat ügyesen kettéhajtva hústűvel (vagy fogvájóval) körben összetűzzük.  Vigyázzunk, hogy a töltelék ne tudjon kifolyni. A combokat a tűzálló tálban előzőleg szétterített, felkarikázott hagymaszeletekre helyezzük, alájuk öntjük a bort és még 1 dl vizet. Rálocsoljuk a tejfölt és megszórjuk a maradék sajttal is.

A tálat szorosan zárjuk le alufóliával, és tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe, majd  süssük 170-180  fokon  60-70 percig. Ekkor ellenőrizzük a hús puhaságát, és ha szükséges, folytassuk  a párolást. Néhányszor óvatosan locsoljuk meg a húst a saját levével. Ha puha, vegyük le a fóliát és süssük piros ropogósra.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.