Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Mandulás füge fűszeres joghurttal, Nikitől
2010.10.19

Kép Hozzávalók 50 dkg szárított füge, 15 dkg méz, fügénként 2-3 db natúr mandula, 10 dl száraz vörösbor, 2,5 dl narancslé, 1 nagyobb fahéjrúd, egy darabka narancshéj; az öntethez 1 doboz natúr joghurt, 1 ek méz, 1 mk őrölt fahéj

Elkészítés Egy nagy lábasba öntjük a bort és a narancslevet, hozzákeverjük a mézet és belerakjuk a fahéjat, narancshéjat. Felmelegítjük és  kb.10 percen át alacsony hőfokon, fedő nélkül forraljuk. A megmosott, langyos vízben Kép előáztatott fügéket hosszukban bevágjuk és beledugjuk a mandulákat, majd óvatosan a forrásban lévő lébe tesszük, és fedő alatt, alacsony hőfokon kb. 45 percig főzzük.

Az öntethez kis tálban összekeverjük a joghurtot, a mézet és a fahéjat, és az egészet legalább 30 percre behűtjük.

Tipp Ajándékba is vihetjük a mandulás fügét, ha magunk-díszítette, szép üvegbe tesszük és ráöntünk annyit a főzőléből, ami ellepi.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.