Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 4-5 nagy fej burgonya, 1 alma, 4-6 db kis csemegeuborka, 1 fej lilahagyma, 2 dl tejföl, 1 kk mustár, 1,5-2 dl tejszín, 3-4 ek majonéz, só, bors, 1 cs zöldpetrezselyem
Elkészítés Az egész burgonyákat sós vízben puhára főzzük, kihűtjük, meghámozzuk, mély tálba kockázzuk, sózzuk, borsozzuk. A hagymát apró kockákra vágjuk, az uborkákat felkarikázzuk, az almát meghámozzuk, magháza nélkül felkockázzuk, és mindent hozzákeverünk a burgonyához.
Ezután a következő mártást önjük rá: a tejfölt, tejszínt, majonézt és a mustárt alaposan összedolgozzuk, sózzuk, borsozzuk. Végül apróra vágott petrezselyemzölddel díszítjük. Tálalás előtt 1-2 órára hűtőbe tesszük.
Tipp Keményre főzött tojással is gazdagíthatjuk.