Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Magos tönkölykenyér Helgától
2011.04.26

kenyer-helgatol.jpgHozzávalók 50 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt (lehet bármilyen más liszt is, de ez a legegészségesebb; lehet a fele fehér liszt is, akkor könnyebb a kenyér), 1 ek só, 1 csapott ek cukor, magok: dió, tökmag, napraforgómag, lenmag, mazsola stb. (ne legyen több összesen 5 dkg-nál),  2,5 dkg élesztő, kb. 4 dl víz

Elkészítés Összekeverjük a száraz anyagokat: lisztet,  sót és cukrot. Közben kb. 4 dl langyos vízben feloldjuk az élesztőt, hozzáadjuk az összekevert liszthez és összegyúrjuk (lehetséges, hogy még kell vizet tenni bele, hogy jól gyúrható legyen). Kb. 5 percen keresztül gyúrjuk, letakarjuk, majd fél órát állni hagyjuk. Ismét 5 percet gyúrjuk, de ekkor rászórjuk és beledolgozzuk  a magokat is. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és rátesszük a formára igazított kenyeret. Ismét letakarjuk és  kb. 3/4 órát állni hagyjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.

Tipp A tetejét megkenhetjük vízzel elkevert tojássárgájával, hogy szép piros legyen. 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.