Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Lecsó bográcsban, ahogy Béni készíti
2010.08.11

Hozzávalók 4 személyre KépEgy nagy adag türelem és egy éles kés, 2,5 kg húsos, nagy paprika, 1 kg paradicsom, 1/2 kg vöröshagyma, Kép 3-4 szál Gyulai (száraz, vagy lángolt) kolbász feldarabolva, 1 ek őrölt pirospaprika, 3-4 ek olaj, só és ételízesítő (Vegeta) ízlés szerint

Elkészítés A paprikákat először karikára vágjuk és vékonyan meghámozzuk, majd  feldaraboljuk. A paradicsomokat meghámozzuk és feldaraboljuk (könnyebben lejön a héjuk, ha hámozás előtt egy pillanatra forró vízbe mártjuk őket). A vöröshagymákat megtisztítjuk és közepes méretű kockákra vágjuk.

KépA bográcsot előkészítjük, majd meggyújtjuk   alatta a tüzet. Az olajat felhevítjük, rádobjuk a hagymát, sózzuk, üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a paprikákat. Sózzuk, ízesítjük, és miután levet engedett, rádobjuk a kolbászokat is, hogy legyen idejük zsírjukat kiengedni és megfőni. Végül az egészhez hozzáadjuk a paradicsomot, majd a pirospaprikát, és készre főzzük.

Tipp Csípős paprikával is ízesíthetjük, valamint süthetünk bele kockára vágott, füstölt szalonnát is. Puha fehér kenyérrel a legfinomabb.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.