Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 1 fej apróra vágott vöröshagyma, 100 g vaj, 400 g vegyes darált hús (sertés-marha), 2 ek zsemlemorzsa, 1 ek tejszín, 1 tojás, apróra vágott petrezselyem, só, bors, őrölt pirospaprika, kevés olaj A barnamártáshoz (brunsås) 2 ek liszt, 2 ek szójaszósz, bors, 1 dl tejszín, 1 dl tejföl
Elkészítés A vöröshagymát olajon megdinszteljük. Amint kihűlt, a darált húshoz keverjük a többi hozzávalóval együtt. Nedves kézzel kis golyókat formázunk belőle és a vajon készre sütjük.
A mártáshoz azt a vajat, amiben a húsgolyókat sütöttük, átszűrjük, majd hozzákeverjük a lisztet és a tejszínnel hígítva besamelhez hasonló mártást készítünk. Szójaszósszal, borssal (szükség esetén sóval) ízesítjük és a tejföllel krémesre keverjük.
Tálalás (lingonsylt och kokt potatis): főtt burgonyával és vörösáfonya-dzsemmel.