Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Kocsonya Herminkétől
2011.01.21

Kép Hozzávalók (7-8 tányérhoz) 1 kg-os kocsonyacsomag, vagy 1 kg malacköröm és néhány csík bőrke, 1 kg sertéscomb szeletekre vágva, 3 fej vöröshagyma, 4 fej fokhagyma, 1 ek egész feketebors, kb. 2 ek só (ízlés szerint), 2 késhegynyi pirospaprika

Elkészítés 10 literes fazékban, hideg vízzel főni tesszük a hozzávalókat a fűszerekkel. Ha felforrt, azonnal alacsony hőfokra állítjuk a tűzhelyt, hogy a lé lassan, gyöngyözve forrjon. Az egészet kb. 6-8 órán át főzzük, közben (kis szűrővel) többször leszedjük a tetejéről a habot, hogy szép tiszta legyen. Akkor készült el, ha kb. feléig főtt el a lé és minden húsféle vajpuha. Ekkor két késhegynyi pirospaprikát szórunk bele és levesszük a tűzről. A szeletelt sertéscombot kivesszük az ételből, tányérokba szétosztjuk, a levet fél órán át állni hagyjuk, majd a tetejéről a zsírt óvatosan leszedjük. Túlságosan mozgatni nem szabad, óvatosan merjük rá a húsokra. Tegyük hideg helyre, ahol néhány óra alatt megdermed. Tálaláskor díszítsük friss petrezselyemzölddel, Kínáljunk hozzá citromlevet, amivel ki-ki meglocsolhatja kissé a kocsonya tetejét.

Tipp Ha az egész borsokat teatojásban tesszük a kocsonyalébe, a végén egyszerre ki is vehetjük belőle. A hús mellé félbevágott keménytojásokat, zellerzöldet, főtt zöldséget is tehetünk; így még látványosabb.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.