Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Kelkáposztabatyu Katitól
2011.04.12

kelbatyu.jpgHozzávalók 4 főre 30-35 dkg darált pörkölt, vagy főtt leveshús, 10 dkg rizs, 1 ek vöröshagyma krém, 1 kk őrölt köménymag,  1 közepes fej kelkáposzta, 2 dl tejföl, őrölt bors, só, olaj

Elkészítés A rizst olajon megpirítjuk, felöntjük kétszeres mennyiségű forró vízzel, sózzuk, lefedjük  és puhára pároljuk. Finoman összekeverjük a darált hússal, amelyet előzőleg sóval, borssal, köménnyel és hagymakrémmel fűszereztünk,  és félretesszük.

Eközben sós vízben puhára főzzük a kelkáposztaleveleket, lecsöpögtetjük, félretesszük.

Egy tűzálló tálat kivajazunk (vagy -olajozunk) és a rizses hússal egyenként megtöltött  kelkáposztaleveleket elrendezzük benne.  Az egészet  bőven meglocsoljuk sózott tejföllel, végül 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt összesütjük.

Tipp Maradék húsból is elkészíthetjük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.