Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 főre 30-35 dkg darált pörkölt, vagy főtt leveshús, 10 dkg rizs, 1 ek vöröshagyma krém, 1 kk őrölt köménymag, 1 közepes fej kelkáposzta, 2 dl tejföl, őrölt bors, só, olaj
Elkészítés A rizst olajon megpirítjuk, felöntjük kétszeres mennyiségű forró vízzel, sózzuk, lefedjük és puhára pároljuk. Finoman összekeverjük a darált hússal, amelyet előzőleg sóval, borssal, köménnyel és hagymakrémmel fűszereztünk, és félretesszük.
Eközben sós vízben puhára főzzük a kelkáposztaleveleket, lecsöpögtetjük, félretesszük.
Egy tűzálló tálat kivajazunk (vagy -olajozunk) és a rizses hússal egyenként megtöltött kelkáposztaleveleket elrendezzük benne. Az egészet bőven meglocsoljuk sózott tejföllel, végül 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt összesütjük.
Tipp Maradék húsból is elkészíthetjük.