Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 1 pohár kefír, 3/4 pohár olaj, 4 egész tojás, 3 pohár liszt, 2 pohár cukor (a mérce a kefírespohár, illetve egy és ugyanazon pohár vagy bögre), 1 cs sütőpor, 1 cs vaníliás cukor
Elkészítés Összekeverjük a lisztet, a cukrot, a sütőport, a vaníliás cukrot, külön edényben a kefírt, a tojásokat és az olajat is elvegyítjük. Azután a kettőt jól összekeverjük, sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és gyümölcsökkel, olajos magvakkal (pl. meggy, szilva-dió, alma-dió, barack-mandula) sűrűn meghintjük. Közepes hőfokon addig sütjük, amíg a beleszúrt hústű szárazon jön ki belőle, illetve amíg aranyszínűre pirul.
Tipp Ha almás változatban készítjük, a tésztába is keverhetünk almakockákat. Ha a gyümölcs savanyú, érdemes egy kevés cukorral elkeverni, mielőtt megrakjuk vele a sütemény tetejét. Felhasználás előtt, ízlés szerint fahéjjal is meghinthetjük-átkeverhetjük a gyümölcsöket.