Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Káposztás falatkák Hermintől
2010.12.31

Kép Hozzávalók 40 dkg liszt, 20 dkg margarin, 1-2 mk só, 2 tojás, 1/3 zacskó sütőpor, néhány ek tejföl; a töltelékhez: egy fej (kb. 1,5 kg-os) fejeskáposzta, 2 mk só, 2 mk őrölt feketebors, 2-3 ek olaj

Elkészítés A káposztát kislyukú reszelőn lereszeljük, majd olajon sóval-borssal ízesítve, kevés víz hozzáadásával puhára pároljuk. Közben összegyúrjuk a lisztet, margarint, az egyik tojást, só hozzáadásával, és annyi tejföllel, hogy viszonylag lágy, rugalmas tésztát kapjunk. Lisztezett deszkán gyufaszál vastagságúra nyújtjuk és kb. 6 cm széles csíkokra vágjuk. A tésztacsíkokra hüvejkujjnyi széles tölteléket rakunk a káposztából, majd a tésztát feltekerjük úgy, hogy a tésztaszélek kb. 1 cm szélességben fedjék egymást. A tésztaszéleket ezután a még fel nem használt tojás fehérjével végigkenjük - így sülés közben  nem nyílik szét a sütemény, a tekercsek tetejét pedig a megmaradt tojás sárgájával kenjük be. Ezután minden tekercset - ferdén vágva - apró falatkákra darabolunk, és előmelegített sütőben, közepes hőfokon, sütőlemezen pirosra sütjük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.