Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Jaffás süti Anditól
2011.06.17

jaffas-suti.jpgHozzávalók A tésztához 2 db  tojás, 12 ek porcukor, 2 ek olaj, 12 ek tej, 12 ek liszt, 0,5 sütőpor A töltelékhez: a fél tésztalap összemorzsolva, 20 dkg porcukor, 2-3 ek baracklekvár, egy mélyhűtőben keményre fagyasztott narancs reszelve, 1-2 kanál víz, igény szerint A tetejére: 7 dkg csoki, 5 dkg vaj, 2 ek cukor, 2,5 ek  tej

Elkészítés A tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az olajat és a tejet, végül beleszitáljuk a sütőporral összekevert lisztet és összekeverjük a tésztát. Egy közepes tepsit kibélelünk sütőpapírral és belesimítjuk, 170 fokos sütőben kb.15 perc alatt megsütjük. Amikor kihűlt, kettévágjuk és a felső részét tálba morzsoljuk.

Hozzáadjuk a vizet,cukrot, lekvárt és kesztyűt véve belereszeljük a fagyos narancsot is, héjával együtt. Összedolgozzuk és a tésztára kenjük. Ha túl sűrű és száraz, higítsuk vízzel.

A tetejét az olvasztott csokoládéból, vajból, cukorból és  tejből főzött krémmel bevonjuk, hűtőbe tesszük és másnapig állni hagyjuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.