Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók egy kis adaghoz 30 dkg liszt, 7,5 dkg porcukor, 1 mk szódabikarbóna, 10 dkg méz, 1 tojás + 1 tojásfehérje a kenéshez, 12,5 dkg vaj, 1-1 késhegynyi őrölt fahéj és szegfűszeg, pici reszelt szerecsendió, kevés vanília; a díszítéshez 15 dkg porcukor, 1 tojásfehérje, ízlés szerint ételfesték
Elkészítés
A porcukrot, a fűszereket, a szódabikarbónát és körülbelül 25 dkg lisztet egy mély tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot. Fokozatosan beledolgozzuk a maradék 5 dkg lisztet is, hogy lágy, de jól nyújtható masszát kapjunk. A tésztát fóliába tekerjük és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap vékonyra nyújtjuk (kb. 4 mm) és
formára szaggatjuk (nyuszi, kiskacsa, alma, kör
, tojás, stb). A tetejüket megkenjük a tojásfehérjével, és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe rendezve, 150
fokos sütőben 8-10 perc alatt megsütjük. Vigyázzunk, hogy ne égjenek meg!
Közben a porcukorral kemény habbá verjük a tojásfehérjét, (legyen jó sűrű a díszítő krém) zacskóba töltjük és az egyik sarkát kiszúrjuk. Óvatosan nyomjuk a zacskót és körberajzoljuk a figurákat. Hagyjuk tálcán megszáradni, majd tegyük dobozokba.
Tipp A díszítő krémbe színezőként tehetünk ételfestéket vagy kakaóport is.