Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista



Húsvéti díszek Manyitól
2011.04.20

husveti-konyhai-diszek-2.jpgHozzávalók egy kis adaghoz 30 dkg liszt, 7,5 dkg porcukor, 1 mk szódabikarbóna, 10 dkg méz, 1 tojás + 1 tojásfehérje a kenéshez, 12,5 dkg vaj, 1-1 késhegynyi őrölt fahéj és szegfűszeg, pici reszelt szerecsendió, kevés vanília; a díszítéshez 15 dkg porcukor, 1 tojásfehérje, ízlés szerint ételfesték

Elkészítés A porcukrot, a fűszereket, a szódabikarbónát és körülbelül 25 dkg lisztet egy mély tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot. Fokozatosan beledolgozzuk a maradék 5 dkg lisztet is, hogy lágy, de jól nyújtható masszát kapjunk. A tésztát fóliába tekerjük és egy éjszakára hűtőbe tesszük.  Másnap vékonyra nyújtjuk (kb. 4 mm) és husveti-konyhai-diszek-1.jpg formára szaggatjuk (nyuszi, kiskacsa, alma, kör  , tojás, stb). A tetejüket megkenjük a tojásfehérjével, és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe rendezve, 150  fokos sütőben 8-10 perc alatt megsütjük. Vigyázzunk, hogy ne égjenek meg!
Közben a porcukorral kemény habbá verjük a tojásfehérjét, (legyen jó sűrű a díszítő krém) zacskóba töltjük  és az egyik sarkát kiszúrjuk. Óvatosan nyomjuk a zacskót és körberajzoljuk a figurákat. Hagyjuk tálcán megszáradni, majd tegyük dobozokba.

Tipp A díszítő krémbe színezőként tehetünk ételfestéket vagy kakaóport is.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.