Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Finom házi kenyér Emőkétől
2010.05.30

Hozzávalók 15 dkg fehérliszt, 35 dkg teljes kiőrlésű liszt, 3-4 ek. sikér Kép(glutén, bioüzletekben kapható), 1 kisebb ek. só, 1 ek. méz (elhagyható),1 tojás,1 kupaknyi ecet (az ecetesüveg kupakjából), 2-3 dl langyos víz,1 csomag élesztőpor,1 teáskanál cukor, 0.5 dl langymeleg tej, a kenéshez egy kevés olivaolaj

 

Elkészítés Az élesztőt a cukorral és a tejjel összekeverjük, ha felfutott, a többi összekevert hozzávalóhoz Kép tesszük és az egészet alaposan megdagasztjuk. Bucit formázunk belőle, a tetejét kevés olajjal megkenjük és letakarjuk a dagasztóedényt folpackkal. Meleg helyen legalább egy órán át Képkelesztjük. Ismét alaposan átdagasztjuk, majd két részre osztjuk és jól kiolajozott formákba tesszük, tetejét olajjal megkenjük és letakarjuk folpackkal, majd újrakelesztjük. Ha már-már kifut a formákból, akkor előmelegített sütőben, 200 fokon kb. 20 percig sütjük. Ha sülés után  megkenjük a tetejét olajjal, kissé puhább lesz a héja, ha nem, akkor ropogósabb. 

 

Tipp Tehetünk a tésztába, illetve a tetejére egy púpozott ek. lenmagot, vagy egy jó maréknyi napraforgómagot is.

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.