Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 6 hamburgerhez 500 g darált marhahús (készülhet sertésből is, de marhából az igazi!), 1 tojás, 1 fej hagyma, 1 tk mustár, só-bors, őrölt kömény, petrezselyem, 2 ek zsemlemorzsa és (Jamie Oliver ajánlásával) egy kávéskanálnyi tört koriander, 6 db hamburgerzsemle, olaj, továbbá paradicsom, jégsaláta, csemegeuborka, lilahagyma, sajt, mustár, majonéz, ketchup - ahogy szeretjük
Elkészítés A hagymát apróra vágjuk és olajon megdinszteljük. A húst összekeverjük a tojással, a kihűlt hagymával, zsemlemorzsával, mustárral és a többi fűszerrel. A húsmasszát hatfelé osztjuk és kissé lapított húspogácsákat készítünk. Kevés olajon megsütjük. A félbevágott zsemlékbe pakoljuk a hamburgerhúsokat és a további választott hozzávalókat.
Tippek Tálalhatjuk hasábburgonyával vagy burgonyachipsszel, de önmagában is nagyon laktató. Ha egyszerre nem sütjük meg az összes húspogácsát, mélyhűtőben remekül eltarthatók. A hamburger kiváló gyerekzsúrokra is, pláne, ha hagyjuk, hogy mindenki elkészítse a sajátját.
Levin mondja Garantálom, ha otthon készítetted és kóstolod, hanyagolni fogod a gyorséttermi verziót. Egyszerű, hamar elkészül és nem műanyag ízű.