Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 1 kg burgonya, 2 fej lilahagyma, 1 kk só, 2 ek kacsazsír, opcionálisan: tej, tejföl vagy tejszín
Elkészítés A meghámozott krumplit kockára vágjuk és sós vízben puhára főzzük. Közben az olvasztott kacsazsírt serpenyőbe kanalazzuk és megpirítjuk benne a kockára vágott lila hagymát, majd a puhára főtt krumplit egy villa vagy krumplitörő segítségével és egy kis tej (esetleg tejföl vagy tejszín, ami éppen kéznél van) hozzáadásával összetörjük, és a pirított hagymával lágy masszává keverjük.
Tipp Önálló ételként fogyasztva reszelt sajttal is meghinthetjük.