Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 3 tojás, 20 dkg kristálycukor, 3 kanál víz, 7 dkg finomliszt (vagy finomliszt rétesliszttel vegyesen), 2 dkg natúr kakaópor, 3 dkg dióbél darálva, késhegynyi sütőpor A töltelékhez 10 dkg vaj, 3-4 ek natúr kakaópor, 3-4 ek porcukor, ízlés szerint
Elkészítés A tojások sárgáját habosra keverjük a vízzel és a 20 dkg cukorral, majd hozzáadjuk a kakaót, a lisztet, a diót és a sütőport. A jól elkevert masszához óvatosan (hogy össze ne törjön) hozzáadjuk a tojások keményre felvert habját. Forró sütőben kb. 15 percig sütjük, majd a megsült tésztát pihentetés után, ha kihűlt, úgy vágjuk fel, hogy két azonos vastagságú lapot kapjunk. Az alsó lapra rásimítjuk a vajkrémet, erre fektetjük a felső lapot. Az így elkészült süteményt tetszés szerinti formára szeleteljük, a tetejét porcukorral meghintjük.
Tipp A vajkrém helyett megtölthetjük a süteményt lekvárral vagy más krémmel, esetleg csokis/vaníliás pudinggal is.