Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 8 pulykamell-szelet, 2 csomag (500 g) gesztenyepüré, kb. 10 dkg vaj (vagy margarin), kakukkfű, bors, só, 3-4 ek olaj, fél dl tejszín
Elkészítés A megtisztított hússzeleteket kiklopfoljuk. A gesztenyepürét elkeverjük a vajjal, és kakukkfűvel ízesítjük. A masszával megtöltjük, felcsavarjuk, majd fogpiszkálóval összetűzzük a hússzeleteket. A tekercsek minden oldalát magas hőfokon, forró olajon hirtelen fehéredésig sütjük, félrehúzva sózzuk-borsozzuk, majd kevés víz hozzáadásával, mérsékelt hőfokon, fedő alatt puhára pároljuk. Ha elkészült, kissé hagyjuk, hogy megpiruljon, majd kiadagoljuk, kiszedjük belőle a fogpiszkálókat, végül leöntjük a tejszínnel gyorsan összeforralt, és szükség esetén utánaízesített pecsenyelével.
Tipp Párolhatjuk vörösbor hozzáadásával is; aki szereti, rozmaringgal is ízesítheti. Főtt krumplival, rizzsel egyaránt finom.