Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Gesztenyés-kakukkfüves pulykatekercs Csillától
2010.06.06

Hozzávalók 4 személyre 8 pulykamell-szelet, 2 csomag (500 g) gesztenyepüré, kb. 10 dkg vaj (vagy margarin), kakukkfű, bors, só, 3-4 ek olaj, fél dl tejszín

Kép Elkészítés A megtisztított hússzeleteket kiklopfoljuk. A gesztenyepürét elkeverjük a vajjal, és kakukkfűvel ízesítjük. A masszával megtöltjük, felcsavarjuk, majd fogpiszkálóval összetűzzük a hússzeleteket. A tekercsek minden oldalát magas hőfokon, forró olajon hirtelen fehéredésig sütjük, félrehúzva sózzuk-borsozzuk, majd kevés víz hozzáadásával, mérsékelt hőfokon, fedő alatt puhára pároljuk. Ha elkészült, kissé hagyjuk, hogy megpiruljon, majd kiadagoljuk, kiszedjük belőle a fogpiszkálókat, végül leöntjük a tejszínnel gyorsan összeforralt, és szükség esetén utánaízesített pecsenyelével.

Tipp Párolhatjuk vörösbor hozzáadásával is; aki szereti, rozmaringgal is ízesítheti. Főtt krumplival, rizzsel egyaránt finom.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.