Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók személyenként 10-12 dkg száraztészta (penne, makaróni, spagetti, stb), 1/2 piros kaliforniai paprika, 10-15 szem fekete olajbogyó, 2-3 nagy gerezd fokhagyma, só, kakukkfű, oregánó, szójaszósz, olívaolaj, 3 dkg napraforgómag
Elkészítés A napraforgómagot megpirítjuk, félretesszük. A megtisztított, vékonyan felszeletelt fokhagymát az olajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott kaliforniai paprikát, az apróra vagdalt olajbogyót és a fűszereket, rálöttyintünk egy kevés szójaszószt (vigyázat, a szójaszósz maga is sós!), és 5-10 percig kevergetve az egészet összefőzzük.
A tésztát sós vízben megfőzzük, leszűrjük. A zöldséges ragut a tésztára halmozzuk, a pirított napraforgómaggal a ragu tetejét megszórjuk.
Tipp Frissen, forrón tálaljuk.