Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Diós szilvalekvár Gyulától
2010.09.15

Kép Hozzávalók Annyiszor 30 dkg cukor és kb. 10 dkg dió, ahány kilónyi szilvát használunk fel, 1-2 darabka fahéj

Elkészítés Az érett, hibátlan szilvát megmossuk, majd víz nélkül, takarékon főni tesszük, és időnként megkavarjuk, nehogy leégjen. Attól függően, mennyi időt szánunk a műveletre, készíthetünk hosszabb főzéssel Kép sűrűbb lekvárt, vagy rövidebbel hígabbat (azért úgy 3 órás fővés ajánlott). A főzésidő vége felé beletesszük a lekvárba a cukrot és a fahéjat, majd a tisztított,  durvára vágott diót  Mégegyszer összerottyantjuk az egészet, azután tiszta üvegekbe adagoljuk és száraz dunsztban, lassan hűtjük ki.

Tipp Ha még kevesebb munkával akarjuk megúszni a lekvár elkészítését, durvára vágott dió helyett egész diógerezdeket is tehetünk bele.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.