Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre 4 db kisméretű cukkini, 1 kis fej lilahagyma, 2 pohár joghurt, 1 db citrom leve, 1 csokor friss kaporlevél (vagy 1 ek szárított), 1 kk aprított metélőhagyma, 1 kk borsikafű, só, olívaolaj a cukkini sütéséhez
Elkészítés A lilahagymát vékonyra karikázzuk, és egy tálban, a citrom levével és a sóval összekeverve, lefedve negyed órán át állni hagyjuk. Eközben a cukkiniket megmossuk, szárazra töröljük, fél centi vastag karikákra vágjuk, és kevés olajon, nagy tepsibe terítve, magas hőfokon mindkét oldalukat pirosra grillezzük.
A joghurtba belekeverjük az előre pácolt hagymát, fűszerezzük a kaporral, metélőhagymával, borsikafűvel, és a megpirult cukkinire öntjük. Azonnal tálaljuk.
Tipp A cukkinit grillezhetjük rozmaringos ízesítésű olívaolajjal is. Sült húsok mellé köretnek, vagy pirítóssal önálló fogásként is fogyaszthatjuk.