Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Csúsztatott palacsinta Erzsitől
2010.06.21

Hozzávalók 8 db tojás,10 dkg vaj, 8 ek. liszt, 4 ek. cukor, 4 dl tej, 10 dkg Képcukros darált dió, amelyben 1 kk fahéjat kevertünk el, 1dl olaj  a sütéshez

Elkészítés A 8 tojás sárgáját a 4 ek cukorral és a vajjal, robotgép segítségével habosra keverjük, majd lassanként Képhozzákeverjük a 8 ek lisztet és a 4 dl tejet. Végül hozzákeverjük a tojások keményre felvert habját.

Sütés Eltér a hagyományos palacsintáétól, mert csak az egyik oldalát sütjük meg! Az így  megsütött palacsintát a sült felével lefelé egy kerek tálra Képcsúsztatjuk, cukros-fahéjas dióval megszórjuk a nyers felét és a következő kisült palacsintát erre csúsztatjuk, szintén a sült  felével lefelé. Folytatjuk, amíg az alapanyag el nem fogy, az utolsó palacsintát minkét oldalán megsütjük és a többire borítjuk. Forrón a legfinomabb.

Tipp keverhetünk  a dióba reszelt citromhéjat és vaníliás cukrot is.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.