Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Csokitorta franciásan, Edittől
2011.02.21

Kép Hozzávalók 15 dkg jó minőségű (lehetőleg 86 %-os kakaótartalmú) étcsokoládé, 20 dkg vaj, 12 dkg cukor, 5 db tojás, 1 ek liszt, 3 ek brandy, csipetnyi só vagy szódabikarbóna      

Elkészítés A csokoládét és a vajat vízgőz felett (télen a konvektoron) felolvasztjuk, a tojássárgákat először a cukorral felhabosítjuk, utána hozzákeverjük a lisztet és a brandyt, majd ehhez hozzáadjuk a langyos csokimasszát (eddig csinálhatjuk géppel is). A legvégén főzőlapáttal, óvatosan belekeverjük a tésztába a keményre felvert tojásfehérjéket. Oldalán kivajazott, alul sütőpapírral bélelt, 23 cm átmérőjű tortaformába öntjük, előmelegített sütőben, 180 fokon 30-35 percig (tűpróbáig) sütjük.

Tipp A torta alja hajlamos megégni, ezért viszonylag magasra tegyük a sütőben, ill. a sütő aljába tehetünk még egy üres tepsit.

A torta sosem indulhatna szépségversenyen, mert kihűlés után a közepe beesik, de ezért kárpótol a szinte krémes belső. Aki szereti a narancsos csokoládét, az a csokimasszába belereszelheti egy narancs héját is. De aki a chilis csokoládét szereti, az...

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.