Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 15 dkg jó minőségű (lehetőleg 86 %-os kakaótartalmú) étcsokoládé, 20 dkg vaj, 12 dkg cukor, 5 db tojás, 1 ek liszt, 3 ek brandy, csipetnyi só vagy szódabikarbóna
Elkészítés A csokoládét és a vajat vízgőz felett (télen a konvektoron) felolvasztjuk, a tojássárgákat először a cukorral felhabosítjuk, utána hozzákeverjük a lisztet és a brandyt, majd ehhez hozzáadjuk a langyos csokimasszát (eddig csinálhatjuk géppel is). A legvégén főzőlapáttal, óvatosan belekeverjük a tésztába a keményre felvert tojásfehérjéket. Oldalán kivajazott, alul sütőpapírral bélelt, 23 cm átmérőjű tortaformába öntjük, előmelegített sütőben, 180 fokon 30-35 percig (tűpróbáig) sütjük.
Tipp A torta alja hajlamos megégni, ezért viszonylag magasra tegyük a sütőben, ill. a sütő aljába tehetünk még egy üres tepsit.
A torta sosem indulhatna szépségversenyen, mert kihűlés után a közepe beesik, de ezért kárpótol a szinte krémes belső. Aki szereti a narancsos csokoládét, az a csokimasszába belereszelheti egy narancs héját is. De aki a chilis csokoládét szereti, az...