Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Bolognai ragu, Brunellától
2012.02.06

bolognai-001.jpgHozzávalók 4 személyre 0,5 kg darált borjúhús (pulyka vagy marha is lehet), 1 fej vöröshagyma, 1 nagy sárgarépa, 1 nagy fehérgyökér, 2 dl száraz fehérbor vagy rozé, 10-12 db kimagozott olajbogyó, 0,5 l dobozos paradicsompüré, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 mk oregano, 4-5 gerezd fokhagyma, 2 ek olivaolaj, só, bors

Elkészítés A megtisztított, apróra vágott vöröshagymát 2 ek olivaolajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a darált húst és egy percen át még kevergetve együtt pirítjuk. Borsozzuk, sózzuk, majd felöntjük a borral, és fedő alatt, közepes hőfokon majdnem puhára pároljuk. Ekkor hozzáadjuk az apró kockákra feldarabolt répákat és tovább bolognai-talalva-004.jpgfőzzük. Amikor a ragu már puhára párolódott, hozzáadjuk a paradicsompürét, a zúzott fokhagymát, a felkarikázott olajbogyókat. Ízlés szerint még megsózzuk, ha kell, és egy kiskanányi cukrot is tehetünk bele, ha túl savanyúnak találjuk. Végül oreganoval fűszerezzük és megszórjuk a felaprított petrezselyemzölddel.

Kifőtt tésztával elkeverve, sajttal megszórva táljuk.

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.