Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Banános tekercs Mónikától
2010.06.23

 KépHozzávalók a piskótához  6 tojás, 6 ek porcukor, 3 ek kakaópor, 2 ek liszt, fél csomag sütőpor, 1 kk szódabikarbóna

Hozzávalók a töltelékhez 1 tojás, 2 ek liszt, 2 dl tej, 20 dkg margarin, 14 dkg porcukor,1 csomag vaníliás cukor, 3 kk kakaópor, 2 banán

Elkészítés  A tésztához a 6 tojás sárgáját habosra keverjük a porcukorral, hozzáadjuk a többi száraz alapanyagot, ha egyenletes a massza, finoman belekeverjük a tojásfehérjékből  felvert kemény habot. Egy nagyméretű tepsit kibélelünk  sütőpapírral és rásimítjuk a tésztát. Hideg sütőbe tesszük, majd 180 fokon kb. 20-25 perc alatt megsütjük. Ha Kép kész, a sütőpapírral együtt feltekerjük, mint a piskótatekercset, és hagyjuk kihűlni.

A töltelékhez 1 tojást, 2 ek lisztet 2 dl tejjel sűrűre főzünk és lehűtjük. 20 dkg margarint 14 dkg porcukorral habosra keverünk és a két krémet jól összedolgozzuk, majd kétfelé választjuk. Az egyik feléhez vaníliás cukrot, a másik feléhez kakaóport keverünk.

Összeállítás Az előzőleg felgöngyölt és közben kihűlt tésztát kitekerjük, megkenjük a fehér krémmel, majd rákenjük a kakaós krémet is. A tészta egyik szélére ráfektetjük a meghámozott egész banánokat és feltekerjük a tésztát. Egy órára hűtőbe tesszük, szeletelve tálaljuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.