Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Ánizsos karika Nikitől
2010.08.27

Kép Hozzávalók 2 csésze liszt  (a negyede lehet teljes kiörlésű), 1,5 tk sütőpor, egy csipetnyi só, 1 ek ánizsmag, fél csésze cukor, 2 ek őrölt ánizsmag, fél  csésze olivaolaj (nem extra szűz), néhány ek forró víz, 1 tojás

Kép

Elkészítés Keverjük össze egy tálban a lisztet, a cukrot, a sót, a sütőport és az őrölt ánizst. Adjuk hozzá az olivaolajat, az egész ánizsmagokat, a tojást és ismét keverjük össze. Adjunk hozzá evőkanalanként annyi forró vizet, hogy a tészta összeálljon és ne legyen száraz. Nyújtsuk ki maximum 1 cm vastagra, és vágjunk belőle kb. 9 cm-es csíkokat. Formáljunk belőlük karikákat. Süssük 180 fokos sütőben 10-15 percig (amíg aranybarna nem lesz). Hűlés után kínáljuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.