Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Zöldborsó leves
2012.06.05

dsc07597-copy.jpgHozzávalók 4 főre 80 dkg zöldborsó, 2 ek olaj, 2 csapott ek liszt, 1 dl tej, 1 csapott ek cukor, 1 cs petrezselyem, só

Elkészítés A borsót kifejtjük, az olajon megfuttatjuk, 1-2 ek víz hozzáadásával puhára pároljuk. Ráhintjük a lisztet, kicsit együtt pirítjuk vele, azután felöntjük kb. 1 l vízzel és hozzáadjuk a tejet is. Összeforraljuk, ízlés szerint cukrozzuk, sózzuk, apróra vágott petrezselyemzöldet keverünk bele, és azzal már csak egyet rottyantjuk.

Tipp Tehetünk bele vékonyra szelt sárgarépát, illetve hús- vagy zöldségleveskockát is. Zsengébb borsóhéjat is főzhetünk bele gézbe kötve, amit tálalás előtt kiveszünk belőle. Ha dúsítani szeretnénk, főzhetünk bele csipetkét, vagy a legvégén, a petrezselyem hozzáadása előtt galuskát. Májgaluskával szintén finom.

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.