Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Bólyi túrós lepény
2010.05.30

Kép Hozzávalók 25 dkg rétesliszt, fél csomag sütőpor, 1 citrom reszelt héja, 22 dkg porcukor, 10 dkg vaj, 50 dkg tehéntúró, 1 csomag vaníliás cukor, 2 dl tej, 2 egész tojás

Elkészítés Összekeverjük a lisztet, a cukrot, a sütőport és a reszelt citromhéj felét.  A túrót fellazítjuk, áttörjük, belekeverjük a vaníliás Kép cukrot és a citromhéj másik felét.  Egy mélyebb tepsit a vaj felével vastagon kikenünk, a vajra egyenletesen rászórjuk a liszes keverék felét. Erre szintén egyenletesen elterítve rányomkodjuk a túrót. A túrórétegre egyenletesen rászórjuk a maradék lisztes keveréket, a tetejére rátördeljük (vagy felolvasztva rácsöpögtetjük) a vajat . Összehabarjuk a tojásokat a tejjel, és rálocsoljuk az egészre. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon kb. 35 percig sütjük. Langyosan vagy hidegen kockákra vágjuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.