Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Bólyi túrós lepény
2010.05.30

Kép Hozzávalók 25 dkg rétesliszt, fél csomag sütőpor, 1 citrom reszelt héja, 22 dkg porcukor, 10 dkg vaj, 50 dkg tehéntúró, 1 csomag vaníliás cukor, 2 dl tej, 2 egész tojás

Elkészítés Összekeverjük a lisztet, a cukrot, a sütőport és a reszelt citromhéj felét.  A túrót fellazítjuk, áttörjük, belekeverjük a vaníliás Kép cukrot és a citromhéj másik felét.  Egy mélyebb tepsit a vaj felével vastagon kikenünk, a vajra egyenletesen rászórjuk a liszes keverék felét. Erre szintén egyenletesen elterítve rányomkodjuk a túrót. A túrórétegre egyenletesen rászórjuk a maradék lisztes keveréket, a tetejére rátördeljük (vagy felolvasztva rácsöpögtetjük) a vajat . Összehabarjuk a tojásokat a tejjel, és rálocsoljuk az egészre. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon kb. 35 percig sütjük. Langyosan vagy hidegen kockákra vágjuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Facebook

Elérhetőség

Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Levelezőlista


Keresés