Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 4 személyre ½ kg száraztészta (pl. csuszatészta vagy fodros kocka), 50 dkg jó minőségű tehéntúró, 1 nagy doboz tejföl, 1 dl olaj, só, 10 dkg füstölt szalonna, só, bors
Elkészítés A tésztát egy nagy fazék forró, sós vízben 3-4 ek olaj hozzáadásával megfőzzük, leszűrjük, tésztaszűrőben hideg vízzel leöblítjük. Amíg a tészta fő, a szalonnát felkockázzuk és serpenyőben kevés olajon kisütjük, a pörcöt félretesszük. A visszamaradt zsiradékkal összekeverjük a tésztát és felét egy tűzálló aljára terítjük, megszórjuk az elmorzsolt túró felével, meglocsoljuk a tejföl felével, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint és rászórjuk a pörc felét. Folytatjuk a maradék tésztával, túróval és a tetejét a maradék tejföllel megkenjük, ismét megsózzuk. Forró sütőbe tesszük és kb. 20 perc alatt pirosra sütjük. A sütőből kivéve megszórjuk a pörc maradékával. Forrón tálaljuk.
Tipp Tálaláskor adhatunk még hozzá tejfölt, ha száraznak találjuk.