Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Túrós csusza
2011.11.18

turoscsusza.jpgHozzávalók 4 személyre ½ kg száraztészta (pl. csuszatészta vagy fodros kocka), 50 dkg jó minőségű tehéntúró, 1 nagy doboz tejföl, 1 dl olaj, só, 10  dkg füstölt szalonna, só, bors

Elkészítés A tésztát egy nagy fazék forró, sós vízben 3-4 ek olaj hozzáadásával megfőzzük, leszűrjük, tésztaszűrőben hideg vízzel leöblítjük. Amíg a tészta fő, a szalonnát felkockázzuk és serpenyőben kevés olajon kisütjük, a pörcöt félretesszük. A visszamaradt zsiradékkal összekeverjük a tésztát és felét egy tűzálló aljára terítjük, megszórjuk az elmorzsolt túró felével, meglocsoljuk a tejföl felével, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint és rászórjuk a pörc felét. Folytatjuk a maradék tésztával, túróval és a tetejét a maradék tejföllel megkenjük, ismét megsózzuk. Forró sütőbe tesszük és kb. 20 perc alatt pirosra sütjük. A sütőből kivéve megszórjuk a pörc maradékával. Forrón tálaljuk.

Tipp Tálaláskor adhatunk még hozzá tejfölt, ha száraznak találjuk.

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.