Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Sóskaszósz
2012.05.16

soskaszosz-005.jpgHozzávalók 1 kg friss sóska (vagy fagyasztott sóska), 3 ek olaj, 3 dl főzőtejszín, 1 mk só, cukor ízlés szerint

Elkészítés A sóskát szitában ármossuk, a nagyobb levelek nyelét és ereit kézzel eltávolítjuk. Nagy lábasban olajat hevítünk, fedő alatt, alacsony hőfokon megfonnyasztjuk rajta a sózott sóskaleveleket. Kb. 15-20 perc alatt apró darabokra főnek, így nem szükséges turmixolni sem. Az egészet összeforraljuk a tejszínnel, majd ízlés szerint cukorral ízesítjük - akkor jó, ha édeskés, de mégis pikáns marad az íze.

Tipp Kínálhatjuk főtt burgonyával, tükörtojással, de semlegesebb ízű sültek, párolt húsok kísérőjeként is finom. Tartalmasabb, ha be is habarjuk, de ez elhagyható.  

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.