Kellemes ünnepeket kívánunk!
Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői
Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából
Világrecept
Hozzávalók 20 dkg fehérbab, 4 tojás, 20 dkg cukor, 2 dkg zsír (vagy vaj, margarin)
Elkészítés Az előző este beáztatott babot annyi vízben, hogy ellepje, puhára főzünk, azután szitán áttörjük. A tojások sárgáját 20 dkg cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a babpürét és a tojások keményre vert habját. Zsírozott (vagy sütőpapírral kibélelt) formában, mérsékelt hőfokon sütjük. Hűlés után két egyforma vastag lapra vágjuk és tetszés szerinti krémmel megtöltjük - amihez az alábbiakban adunk néhány könnyen kivitelezhető ötletet.
Egyszerű tortakrém-alap
Hozzávalók
Elkészítés A tejet kevergetés mellett, apránként hozzáadjuk a liszthez, és mérsékelt hőfokon, folyton kevergetve sűrű krémmé főzzük (rövid idő alatt elkészül). A margarint habosra keverjük a cukorral, majd több részletben a már langyossá hűlt krémhez adva, simára keverjük.
Vaníliakrém: keverjünk a margarinhoz 1-2 csomag vaníliás cukrot is, vagy a tejes krémalapba főzzünk bele 1 csomag vaníliás pudingot (de a legjobb, ha ehelyett 1 vaníliarúd kikapart belsejét használjuk).
Csokikrém: keverjünk a langyos tejes krémbe 3 ek minőségi, cukormentes kakaóport, vagy fél tábla reszelt étcsokoládét
Rumos csokoládékrém: keverjünk a kész csokoládékrémbe 1-2 ek rumot
Gyümölcsös krém: keverjünk a kész vaníliás vagy csokis krémhez magozott és apróra vágott, lecsöpögtetett meggybefőttet, illetve epret vagy málnát, vagy apróra vágott, kevéssé lédús narancsot (ez esetben reszelt narancshéjat is főzhetünk a tejes alapba)
Kókuszos krém: keverjünk a kész krémhez kókuszreszeléket
Diós-rumos krém: keverjünk a még forró, tejes krémalapba 10 dkg darált diót, majd a kész krémhez adjunk 1-2 evőkanál rumot
És így tovább, ahogy csak a fantáziánktól telik!
Tipp A krém egyharmadát érdemes félretenni a torta tetejének-oldalának díszítéséhez - ebbe a részbe nagyobb gyümölcsdarabokat persze ne keverjünk.