Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Sertéspörkölt
2011.03.23

sertesporkolt.jpgHozzávalók 60 dkg pörköltnek való sertéshús (pl. tarja, lapocka), 5 dkg szalonna (bacon), 2 fej vöröshagyma, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1 lapos ek pirospaprika,  ízlés szerint só és őrölt feketebors

Elkészítés A húst megtisztítjuk a hártyáktól, zsíroktól, megmossuk és kockára vágjuk. A kis kockákra vágott szalonnát mérsékelt hőfokon kiolvasztjuk, majd üvegesre dinszteljük rajta a kockára vágott vöröshagymát. A hagymával együtt a kockára vágott zöldpaprikát is beletehetjük. Ezután a húskockákat rátesszük a hagymás alapra és néhányszor jól átkeverjük - akkor jó, ha a hús kissé kifehéredett. Ekkor megszórjuk pirospaprikával, és rögtön felöntjük 1 dl hideg vízzel, továbbá hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt, közepes hőfokon, olykor megkevergetve puhára pároljuk. Szükség esetén még tehetünk utána vizet, de mindig csak egy kicsit, nehogy túlságosan felhíguljon a szaft.

Tipp Télen paradicsompürével vagy paradicsomlével is helyettesíthetjük a paradicsomot, és akár a zöldpaprikát is kihagyhatjuk a pörköltből. Ha pikánsabb ízre vágyunk, a párolást vörösbor hozzáadásával is végezhetjük.  

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.