Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Keresés


Ezt kifőztük...

mahe.jpg

Jó böngészést kívánunk!

Hédi és Éva, a Világrecept szerkesztői

Megosztás

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Szívesen ajánljuk

nadine2.jpg

Egyedi teásdobozok, tálcák, konyhai eszközök - Nadine világából

 

Elérhetőség

Levelezőlista


Facebook


Roston sült fogas
2013.08.06

roston-sult-fogas--009.jpg

Hozzávalók 4 személyre 4 szelet fogasfilé, 2 ek olívaolaj, 2 gerezd zúzott fokhagyma, só, bors, 1 db citrom leve és citromszeletek a tálaláshoz

Elkészítés A halszeleteket bedörzsöljük zúzott fokhagymával, sózzuk, borsozzuk, és fél órán át (hűtőben) állni hagyjuk. Ezután egy serpenyőben olajat hevítünk és a halszeleteket először az egyik oldalukon pirítjuk kb. 3-4 percig. Ekkor óvatosan megfordítjuk és megsütjük a másik oldalukat is. Pár percre letakarjuk, majd citomlével meglocsolva, sült burgonyával és majonézzel körítve tálaljuk. Citromszeletekkel díszítjük.

Kisokos A fogassüllő vagy süllő Európában honos, megtalálható a brit szigetektől egészen Oroszország középső részéig. Magyarországon a nagyobb folyókban és tavakban is előfordul. Gazdaságilag fontos faj, a magyar konyha nevezetes halételeinek és a balatoni fogasnak köszönhetően népszerűsége töretlen. Nagyobb példányait fogasnak is nevezik.

(Forrás)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.